Страви

Найдорожча тушонка з яловичини. Варто своїх грошей?

Кажуть, що в Республіці Білорусь роблять найкращу тушонку. Особисто мені в цьому, до недавнього часу не вдавалося упевнитися. Зустрічається вона на полицях магазинів мого міста нечасто.
Але нещодавно, вивчаючи асортимент консервів в одному відомому супермаркеті, я побачив м’ясні консерви з яловичини під маркою “ГРОДФУД” . Це найдорожча тушонка, яка мені попадалася.

Подивимося, що ж у ній такого, що всі її хвалять.

Склад: яловичина,цибуля ріпчаста сушена, сіль кухонна, перець чорний мелений,лавровий лист.

Склад тушонки, такий же, як у російських, зроблених по ГОСТу.

Калорійність – 290 ккал на 100 грам продукту.

Термін придатності – 4 роки з дня виготовлення.

Маса нетто – 338 р.

Виробник обіцяє, що масова частка м’яса по закладці становить 97,5%.

Номінальна маса основного продукту – 196 грам. Це – 58% чистого м’яса в готових консервах, необхідний мінімум, який вимагає російський ГОСТ для тушкованого м’яса вищого сорту з яловичини.

Банку забезпечена ключем.

Банку заповнена не до кінця, видно жир з якого стирчить великий шматок м’яса.

Що б виколупати тушонку, довелося трохи повозиться. М’яса багато і набито в банку щільно. На дні виявилося трохи желе.

Вага відповідає заявленому, напевно кілька грам залишилося на стінках банки.

237 грамів – вага чистого м’яса, це цілих 70% від загальної маси. Вражає, ще ні в одній яловичої тушенке не траплялося такого процентного співвідношення.

Тушонка цілком складається з шматків чистої яловичини, не помітив ніяких жив і сполучних тканин.

За смаком тушонка нічим не виділяється від інших хороших консервів з яловичини зроблених за Гостом, нічого видатного я не відчув. М’ясо смачне, але трохи суховатое, спецій в саму міру.

Мені здається, що ціна на неї в Росії завищена, можна знайти тушонку не гірше за менші гроші. Наприклад , огляд на яку я робив, м’яса лише трохи менше, але мені вона сподобалася більше, та й коштує вона на 80 рублів дешевше.